maanantai 18. lokakuuta 2010

Scriptor 4/2010 - Jälleennäkeminen


Uuden Scriptorin tekoprosessi on nyt kiihkeimmässä vaiheessaan. Kirjoittajien tekstit kootaan tekstien toimituskunnalle luettavaksi, ja niistä lähetetään korjausehdotukset kirjoittajille. Suurin työ on kuitenkin tekstien taittaminen lehden asuun. Siihen menee yleensä monta iltapäivää, muutellen fonttikokoja ja -tyylejä, lisäillen kuvia ja muokaten niiden kokoa, värejä, suunnitellen kantta ja pohtien ulkoasun ilmeikkyyttä.

Scriptorin 4/2010 teemana on siis Jälleennäkeminen. Juuri Kirjamessujen alla ilmestyvä numero on kaikkien aikojen yhdestoista Scriptor. Tuttua tekstien laajaa luonneskaalaa on luvassa: essettä Giuseppe Verdin oopperasta Trubaduuri, arvostelua suomalaisesta reggae-musiikista, Nylénin esseekokoelmasta ja espanjalaiskirjailijan uusimmasta suomennetusta teoksesta. Kaunokirjallinen puoli tarjoaa niin uudenlaisia kuin perinteisiäkin novelleja sekä tämän päivän helmeileviä runoja.

Scriptor on esillä Helsingin kirjamessuilla 28.10-31.10. Olemme myymässä lehteämme joka päivä - torstai, perjantai, lauantai, sunnuntai Nuoren Voiman liiton osastolla. Tervetuloa!

Ei kommentteja: